Dag 156 – Grekland: Natt och dag mot Kavala.

Malta Airport

Är det kanske för värmens skull, men mycket av resandet kring Medelhavet tycks äga rum på nätterna. Första gången jag kom till Grekland var efter några dagar på Malta. Vi lämnade ön  0.55, mellanlandade i Istanbul, där vi var tvungna att tillfälligt lämna planet, innan vi anlände 6.05 i Aten. Min slutliga destination var Kavala i norra Grekland. Förutsättningarna var inte de bästa för att klara av resten av dagen.

9.15-planet till Thessaloniki gick från en annan flygplats, eller om det var en annan del av samma. I varje fall behövde jag åka buss. Efter incheckningen satt jag och halvsov vid gaten. Vid ett tillfälle när jag tittade upp var planet borta, på skylten ovanför utgången alltså. Det hade blivit inställt.

Tillbaka till incheckningen för att få en plats på München-planet 10.00, som sas mellanlanda i Thessaloniki. Det gällde bara att hålla sig vaken. Det gick bra.

https://i0.wp.com/www.enjoythessaloniki.com/wp-content/plugins/widgetkit/cache/gallery/1223/Airplane-f79a2c9700.jpg

Resan med lokalbussen in till centrum var lång och promenaden med väskorna till den lilla busstationen i en bortglömd del av staden var lång. Större grekiska städer tenderar att ha mindre busstationer lite här och där beroende på åt vilket håll man tänkte åka. Jag hoppades att jag var på väg mot rätt. När jag frågade hade jag svårt att göra mig förstådd, inte på grund av att en och annan inte pratade engelska, utan därför att jag uttalade namnet på min destination på fel sätt.

https://i0.wp.com/photos.wikimapia.org/p/00/00/32/22/65_big.jpg

Vid ett-tiden lämnade bussen och jag Thessaloniki. Jag minns inte så mycket av resan, jag tror jag sov större delen av tiden. Två och halv timme senare var jag framme i Kavala. Jag tog en taxi till svenskhuset eftersom jag inte hade någon aning om var det låg. Strax före fem låg jag i min säng och slocknade. Det visade sig att en kyrkklocka var precis utanför fönstret på andra sidan den väldigt smala gatan. De ringer av minsta anledning i Grekland, men framåt halv åtta (på kvällen) var jag redo att möta de andra, som jag skulle dela huset med de närmaste veckorna.

https://i0.wp.com/whygo-eur.s3.amazonaws.com/www.greecelogue.com/files/2009/07/thessaloniki-to-kavala.jpg

En reaktion på ”Dag 156 – Grekland: Natt och dag mot Kavala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s