Tyskland: Ett P.S. från Obersalzberg.

https://i0.wp.com/i4.ytimg.com/vi/kBqvq3GTfaI/hqdefault.jpg

De guidehäften som publicerats om Obersalzberg och Örnnästet nämner inte särskilt mycket om krigets verklighet eller nazisternas brutalitet. Så här beskrivs de tre viktigaste innevånarna:

Hitler tyckte ofta om att ta promenader i Obersalzberg … Han gick alltid snabbt och hans vänner hade svårt att hinna med.

Göring tyckte om att rida, han spelade tennis, klättrade lite i bergen och var en bra skidåkare”. Hans ”attityd mot lokalbefolkningen var alltid korrekt.

Bormann hade en utsökt smak … han var passionerat intresserad av byggandet och administrerandet av Obersalzberg-området.

Att dessa män också gick till ”arbetet” nämns inte med ett ord. Ett ”arbete” som bl a bestod i att utrota 6 000 000 judar och ödelägga stora delar av de områden som var tänkt att bli det ”Tredje riket”. Under Andra världskriget dödades totalt 38 104 000 människor, varav nästan hälften var från Sovjetunionen.

Även Adolf hade en mamma. Klara Pölzl, gift med Alois Hitler, förlorade sina tre första barn när de var nyfödda. Adolf var nära att möta samma öde.

Innan Hitler blev ledare för det tredje riket arbetade han som arkitektritare, konstnär och korpral i tyska armén. Den västtyske historikern Werner Maser påstår att Hitler under Första världskriget hade en affär med en fransk bondflicka, som blev med barn. Hitlers son, Jean Marie Loret, arbetade tills för några år sedan vid järnvägen i S:t Quentin, Frankrike. Men många menar tvärtom att Hitler var oskuld när han begick självmord vid krigsslutet 1945.

Hitlers självbiografi Mein Kampf, (1925), påbörjades när han satt fängslad efter det misslyckade försöket att störta Bayerns regering vid ölkällarkuppen i München 1923. Då polisen kom för att arrestera honom försökte han skjuta sig själv, men en polisman hann hindra honom i sista stund. Boken slutfördes i Berchtesgaden.

Till de mer kuriösa uppgifterna om vår tids störste krigsförbrytare hör att Hitler älskade porrfilmer och dito böcker. En psykolog vid det brittiska Secret Service trodde att Hitler skulle bryta ihop mentalt om hans hem bombarderades med porrtidningar, eftersom hans hemliga perversion då skulle komma i öppen konflikt med den ariska renhetsläran. Men RAF-flygarna vägrade riskera sina liv för ett sådant uppdrag, så det blev inget av med idén.

Till slut: När madame Tussauds vaxkabinett inbjöd sina besökare att rösta om världens mest hatade människa brukade Hitler vinna.

https://i0.wp.com/www.travellersdb.com/wp-content/uploads/2012/12/hitler-madame-tussauds.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s