Söndag kl. 13.10 – Poststrejk i Dunbar.

dunbar

I Dunbar tävlade två pojkar om att imponera på en flicka genom att hoppa bock över en lång och smal, rund och röd brevlåda utanför John Muirs hus. Och Sigmund Freud jublade.

Den engelska poststrejken hade precis börjat, så det gällde att hitta på alternativa användningsområden. Några dagar senare firade freudianerna nya triumfer när brevbärarna trädde postsäckar över lådorna i preventivt syfte. Andra sa att vi hade snuskig fantasi.

https://i2.wp.com/static.panoramio.com/photos/large/47919919.jpg

Amerikaner kommer till Dunbar för att besöka John Muirs födelsehus. Övriga nationaliteter, inklusive skottarna själva, fattar inte uppståndelsen kring honom, men för amerikanerna är han mannen som skapade deras stora nationalparker.

Lite senare ville två japaner att vi skulle ta en bild på dem med deras kamera med traktens sevärdhet som bakgrund. Eftersom fotografen vägrar att ta bilder som han inte tror att han kan få betalt för föll uppgiften på min lott. Det visade sig vara en nit – kamerabatteriet var slut. Vilken katastrof – två japaner framför en slottsruin utan fungerande kamera en söndagseftermiddag i Skottland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s